Wendy Weijts

Sinds oktober 2023 ben ik verbonden aan Psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht.

Ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut. Daarnaast ben ik me in de afgelopen jaren gaan specialiseren in trauma behandeling en schematherapie.

 

Ik werk graag met verschillende behandeltechnieken die elkaar kunnen versterken. Soms is dat meer gedragsmatig, soms is dat met Imaginaire Rescripting, een techniek uit de schematherapie of uit traumatherapie (EMDR, NET, BEPP). Trauma, rouw en verlies zijn facetten die rondom trauma ook vaak aandacht behoeven daarom vraagt traumaverwerking om een geïntegreerde aanpak.

Je kunt negatieve gedachten over jezelf, de ander en over de wereld ontwikkelen. Deze gedachtes kunnen je belemmeren in je ontwikkeling en in het dagelijks leven.Soms weet je even niet goed wat je voelt of wat je nodig hebt.Ik help je graag patronen doorbreken zodat je weer in je kracht komt en op jezelf leert vertrouwen.

Naast mijn eigen praktijk werk ik als klinisch psycholoog bij GGZ-Noord-Holland-Noord afdeling persoonlijkheidsstoornissen.

Verder ben ik docent bij de RINO Amsterdam en in mijn vrije tijd werk ik bij NGO Federation Global Initiative on Psychiatry (FGIP) waar ik mijn professionele kennis en ervaringen deel met collega’s in het buitenland. Tevens ben ik bestuurslid van WereldPsychologen, een vrijwilligersorganisatie die onder meer vluchtelingen online psychologische hulp biedt. Tot slot ben ik actief bij scholing & ontwikkelingstrajecten voor gevluchte psychologen uit Oekraïne die nu in Nederland zijn en willen werken binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

Meer informatie over mij, mijn registraties en tarieven e.d. kun je vinden op mijn website.

Ik werk momenteel zonder contracten met zorgverzekeraars.

https://www.psychotherapie-trauma.nl/

Terug naar therapeuten