Diny Roelofs

diny - kopie (1)Ik ben al jaren werkzaam binnen de gezondheidszorg. Vanaf 2003 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk met veel voldoening. Vanaf die tijd ook BIG geregistreerd psychotherapeut, in een eerder stadium de opleiding PMT gedaan (psychomotorische therapie).

Ik ben gespecialiseerd in de Persoonsgerichte experiëntele Psychotherapie (oftewel: PeP, voorheen clientgerichte psychotherapie genoemd).

Kenmerkend hierbij is dat er naast het werken met klachten ook samen met u gekeken wordt naar de betekenis van uw klachten in uw beleving en persoonlijk leven. Men kan door allerlei omstandigheden het contact met zichzelf verliezen: piekeren over verleden, toekomst, relaties, werk, zorg voor anderen, door traumatische ervaringen etc. In deze therapie leren clienten zichzelf beter kennen, niet alleen op rationeel niveau, maar met name ook op belevingsgericht/lichaamsgericht niveau. Door middel van deze therapie kunt u beter naar u zelf leren luisteren, naar uw gevoelens, behoeftes en grenzen. U wordt zich meer bewust van wie u eigenlijk bent en wat bij u past. Item is contactherstel met gevoelens en daarbij passende keuzes maken in contact met uw beleving. Van daaruit is het ook mogelijk om duidelijker te leren communiceren met anderen. Gaat u meer doen wat bij u past, dan komt u meer in balans, zijn er minder klachten en is er meer welzijn. Onverwerkte problematiek of oude blokkerende patronen komen daarbij vaak naar boven en kunnen ook een belangrijk deel van de therapie zijn. Clienten hebben zelf een groot aandeel in deze therapie. Naast het verbale deel is ook het non-verbale deel een belangrijk aspect in de therapie.

Er wordt gebruik gemaakt van technieken, die erg goed bij elkaar kunnen aansluiten: technieken uit de PeP ( o.a. focussen) en uit PMT (psychomotorische therapie). Soms wordt er gebruik gemaakt van EFT (emotionally focused therapy)

Doelgroep:

Jongvolwassenen en volwassenen (18-65 jaar) met diverse soorten problematiek. Problemen kunnen zich uiten in bijv. depressieve of angstige klachten, lichamelijke klachten, problemen op relationeel/sociaal gebied of op het werk, burnout-klachten, rouw, levensfaseklachten, of problemen in het verwerken van traumatische gebeurtenissen..

Deze therapie is niet geschikt: bij gevaar voor suicidaliteit, middelenmisbruik, autisme en aanverwante stoornissen en mensen met persoonlijkheidsproblematiek uit cluster a en b.

Clienten kunnen bij mij alleen terecht voor SGGZ. Met verschillende zorgverzekeraars heb ik een contract, waardoor de behandeling vergoed wordt (buiten het eigen risico om).

Mocht u interesse hebben of meer informatie willen, dan kunt u mij bellen: 06 43194416

Terug naar therapeuten