Ilonka de Haas

Sinds september 2018 werk in de psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. In de praktijk werk ik veel samen met Marijke van de Laar en doe ik psychodiagnostisch onderzoek en behandelingen bij kinderen, jongeren en soms ook bij volwassenen. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen bij mij terecht met uiteenlopende vragen, zoals aandacht- en concentratieklachten, sombere en/of angstige gevoelens, leerproblemen of een verminderd zelfvertrouwen. Om goed zicht te krijgen op wat er aan de hand is, kijk ik niet alleen naar het kind, maar worden bij het onderzoek daarom ook de ouders en de school betrokken.

Bij psychodiagnostisch onderzoek gebruik ik intelligentietests, neuropsychologische tests en vragenlijsten en als het mogelijk is, ga ik ook nog even kijken op school. Bij behandelingen neem ik bij voorkeur ook de school mee in het traject. Tijdens de behandelingen of trainingen aan kinderen en jongeren gebruik ik methoden uit decognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en eventueel didactische ondersteuning.

Naast mijn werk in deze praktijk werk ik als docent aan de Universiteit van Amsterdam bij de programmagroep Klinische Ontwikkelingspsychologie. Hierdoor kan ik nieuwe wetenschappelijke kennis en ervaring inzetten in mijn werk in de praktijk en werk ik bij voorkeur met evidence-based methoden.

Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en SKJ ( Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Ik ben te bereiken via via e-mail: ilonka@ilonkadehaas.nl

Terug naar therapeuten