Jannet Terweij

Terweij

Je kunt bij mij terecht voor de behandeling van problemen in je gezin of relatie en/of van depressieve gevoelens, angsten,  trauma’s en van persoonlijkheidsproblematiek.

Ik behandel zowel adolescenten als volwassenen. Ik ben psychotherapeut/GZ-psycholoog en ben systeemtherapeut en traumatherapeut  (EMDR).  Mezelf echt verdiepen in de belevingswereld en de wensen van de persoon om vanuit dat startpunt te behandelen vind ik belangrijk. Ik heb me in de afgelopen 30 jaar verdiept in diverse stromingen binnen de therapiewereld (systeemtherapie, EFT, EFFT, CGT, MBT, EMDR) en ik maak zo gebruik van verschillende ingangen om mensen te ondersteunen bij verandering. Binnen de systeemtherapie ben ik gespecialiseerd in hechtingsgericht werken: zowel met stellen als met gezinnen werk ik veelal volgens de EFT/EFFT methodiek (zie eft.nl). Ook ben ik cognitief gedragstherapeut, deze stroming gebruik ik zonodig ook deels in de behandelingen. Ik bekijk welke methode in welke fase van de behandeling het meest effectief is, en uiteraard kunnen we dit altijd bijstellen. http://<a href=”https://www.eft.nl” target=”_blank” title=”Op de website van Stichting EFT Nederland vindt u meer informatie over deze vorm van relatietherapie”> <img src=”https://www.eft.nl/images/eftknop.png” alt=”Stichting EFT Nederland”></a>

We werken tijdens de gesprekken bijna altijd ook aan de hardnekkige patronen waar we als mensen helaas zo vaak in terecht kunnen komen. Soms kunnen deze patronen zo verstorend zijn dat we het persoonlijkheidsproblematiek noemen. Welke naam het ook heeft, het is vaak fijn om er losser van te kunnen komen. Ik help jou, of jullie, om je bewust te worden van deze patronen en ze te doorbreken. Je kunt individueel in behandeling komen maar soms is het zinvoller om bijvoorbeeld een partner of gezin bij de behandeling te betrekken. De keuze voor de methode en wie er eventueel bij betrokken wordt gaat uiteraard in overleg met jou.

Al ruim 30 jaar werk ik in de geestelijke gezondsheidszorg.  Als behandelaar ben ik vanaf mijn 23ste op diverse afdelingen binnen zowel de acute, curatieve als de langerdurende klinische en ambulante geestelijke gezondheidszorg werkzaam geweest. Vanaf 2004 werk ik als BIG geregistreerd psychotherapeut, sinds 2009 heb ik een eigen praktijk. En heb ik me verder gespecialiseerd als psychotherapeut, opleider en supervisor.

Supervisie geven vind ik, naast mijn werk als behandelaar, belangrijk en inspirerend om te doen.  Ik ben supervisor NVRG (en VGCT). Ik sta bekend als een veilige, uitnodigende en kundige supervisor die zich richt op zowel het clientsysteem met zijn omgeving als ook op de ontwikkeling van het zelf van de therapeut. Ik vind het een mooi onderdeel van mijn werk om systeemtherapeuten te helpen zichzelf verder in dit vak te ontwikkelen. Het is wat mij betreft een prachtig vak waarin we altijd blijven leren. Ik geef geen supervisiereeksen meer alleen voor de VGCT, wel is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een reeks te volgen die voor beide verenigingen geldt. Bij de  RINO Amsterdam, een opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg,  ben ik hoofddocent systeemtherapie bij de GZ opleidingen.

Met mijn collega Marleen Polak geef ik de cursus ‘houd me vast’. Dit is een leuke en inspirerende cursus; uit onderzoek blijkt dat de relatie van de meeste stellen hierdoor echt verbetert!  Vraag naar de data van de eerstvolgende cursus Houd me vast training

Vergoeding behandeling: Met de meeste zorgverzekeraars heb ik een contract, de behandeling kan dan  geheel vergoed worden (zie de pagina ‘kosten’). Met verzekeraarsconcern VGZ heb ik voor het jaar 2024 geen contract. Check op de pagina ‘kosten, vergoedingen en klachtenregeling’ de link “gecontracteerde zorg plus zelfbetalers”  .

In coachingstrajecten gebruik ik uiteraard mijn brede therapeutische kennis en ervaring, de trajecten zijn zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is. De ervaring leert dat coaching door een psychtherapeut je inzichten geeft in je functioneren en je ook beschermt voor terugval. Je kunt voor coaching een mail sturen naar onderstaand e-mailadres. De betaling hiervan kan indien gewenst via uw bedrijf geregeld worden.

Tel: 0634922705 (in nood buiten kantoortijden bellen met centrale doktersdienst ofnaar eerst hulp van een ziekenhuis gaan)
E-mail: jterweij@live.nl
KvK-nummer: 51663279
BIG nummer Psychotherapeut: 19063027716
BIG nummer GZ-psycholoog: 19063027725
Bij vakantie/afwezigheid: bellen met eventueel andere behandelaar of algemene praktijknummer
Registraties bij specialistische verenigingen: 
-Supervisor en opleider NVRG (Nederlandse Vereniging van Relatie- en Gezinstherapie)
-Gevorderd lid van EFT (Emotion Focused Therapy, zie EFT.nl)
-Supervisor en docent VGCT (Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie)
-Lid van LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten)
In overleg is er de mogelijkheid tot een online consult

PrivacystatementTerweij

kwaliteitsstatuut Dit kwaliteitstatuut is goedgekeurd door de het Zorginstituut Nederland.

Terug naar therapeuten