Marijke van de Laar

marijkeKinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor stress- en spanningsklachten, slaapproblemen, angsten, onzekerheid, concentratie- en planningsproblemen (oa. ADD/ADHD), somberheid, zelfbeeldproblematiek en hooggevoeligheid. Naast inzichtgevende gespreksvoering is de therapie ook gericht op het creƫren van rust en overzicht in het dagelijks leven. U krijgt inzicht in de relatie tussen uw denkpatronen en gevoelens, en hoe u daar zelf verandering in kan aanbrengen. Tijdens de therapie gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, neuropsychologische behandelingen (het minder gevoelig maken van het zenuwstelsel) en oplossingsgerichte gesprekstechnieken. Bij jonge kinderen gebruik ik spel- en creatieve werkvormen. Ik bezoek scholen en kom bij u thuis als dit verlangd wordt.

Tevens kunnen jongeren of volwassenen bij mij terecht met klachten ten gevolge van niet-aangeboren hersenletsel (hersenschudding, whiplash, hersenbloeding, herseninfarct, TIA). De gesprekken zijn gericht op het verminderen van vermoeidheid, traagheid in denken en reageren, concentratie- en planningsproblemen, vergeetachtigheid, en de emotionele gevolgen van het letsel.

Ik ben geschoold in het geven van neurofeedback-behandelingen. Deze behandeling is zeer effectief bij het verminderen van slaapproblemen, gedragsproblemen (oa. ADD/ADHD/impulsiviteit) en onrust.

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben werkzaam geweest bij een ambulante en klinische instelling voor geestelijke gezondheidszorg, en vrijgevestigde psychologenpraktijken. Naast mijn werk als psycholoog was ik tevens verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar ik gepromoveerd ben in de Psychologie.

Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en SKJ ( Stichting Kwaliteitsregister Jeugd), en geregistreerd als neurofeedbackpsycholoog NIP.

E-mail: info@psycholoogmarijke.nl
Tel: 0620177663

Terug naar therapeuten