Marijke van de Laar

marijkeZowel volwassenen als kinderen (vanaf 10 jaar) kunnen bij mij terecht voor psychologische en neuropsychologische zorg. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de sessies volledig vergoed door de gemeente waarin ze ingeschreven staan (jeugdzorg wordt vanaf 2015 niet meer vergoed door de zorgverzekering). Volwassenen boven de 18 jaar krijgen gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekering (basis GGZ), aangezien ik geen contracten heb met zorgverzekeraars (ik werk ongecontracteerd). Mijn expertise is het behandelen van psychische en cognitieve problemen t.g.v. (niet-)aangeboren hersenletsel (NAH; o.a. whiplash-trauma, hersenschudding, post-commotioneel syndroom), SOLK (lichamelijke klachten waar geen fysische oorzaak voor gevonden is) en autisme. Verder kunt u bij mij terecht voor behandeling van trauma’s (via EMDR) en verlies (rouw), stressklachten, slaapproblemen, angsten, onzekerheid en hooggevoeligheid. Het behandeltraject bestaat vaak uit een combinatie van psychologische en neuropsychologische behandeling. Psychologische behandeling kan (deels) bestaan uit CGT, rouwtherapie, systeemtherapie, ACT, traumaverwerking (o.a. EMDR). Neuropsychologische behandeling is gericht op het desensitiseren van het zenuwstelsel zodat u prikkels beter aankunt.

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens ben ik werkzaam geweest bij een ambulante en klinische instelling voor geestelijke gezondheidszorg en vrijgevestigde psychologenpraktijken. Naast mijn werk als psycholoog was ik tevens verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar ik gepromoveerd ben in de Cognitieve Neurowetenschappen (neuropsychologie).

Registraties: PhD in de psychologie, gz-psycholoog (BIG 79933563625), Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ/NIP (130000528), systeem- en gezinstherapeut NVRG (14777) en aspirant lid EMDR (36405). Tevens is mijn praktijk in bezit van een geldig Certificaat van Vakbekwaamheid (HKZ).

Terug naar therapeuten