Marijke van de Laar

marijkeZowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht voor psychologische en neuropsychologische zorg. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de sessies volledig vergoed door de gemeente waarin ze ingeschreven staan (jeugdzorg wordt vanaf 2015 niet meer vergoed door de zorgverzekering). Volwassenen boven de 18 jaar krijgen geen vergoeding, aangezien ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Ik behandel brede problematiek als stressklachten, slaapproblemen, angsten, onzekerheid, planningsproblemen (oa. ADD/ADHD), zelfbeeldproblematiek, autisme en hooggevoeligheid. Mijn expertise is het behandelen van psychische en cognitieve problemen t.g.v. (niet-)aangeboren hersenletsel en SOLK (lichamelijke klachten waar geen fysische oorzaak voor gevonden is). Neuropsychologische behandeling is gericht op het verminderen van vermoeidheid, traagheid in denken en reageren, concentratie- en planningsproblemen, vergeetachtigheid en de emotionele gevolgen van het letsel of de handicap.

In 2001 ben ik afgestudeerd in de Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens ben ik werkzaam geweest bij een ambulante en klinische instelling voor geestelijke gezondheidszorg en vrijgevestigde psychologenpraktijken. Naast mijn werk als psycholoog was ik tevens verbonden aan de Universiteit van Amsterdam waar ik gepromoveerd ben in de Psychologie.

Registraties: PhD in de psychologie, Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ/NIP, psycholoog NIP, systeem- en gezinstherapeut NVRG, en neurofeedbackpsycholoog NIP. 

Terug naar therapeuten