Mathilde Steenbeek

Mathilde-SteenbeekSinds 1998 ben ik verbonden aan psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. Ik ben psychotherapeut met als specialisatie relatie en gezinstherapie- en client-gerichte psychotherapie. Daarnaast zijn psychoanalyse en cognitieve gedragstherapie behulpzaam om problemen te begrijpen en op te lossen.

Mijn ontwikkeling tot psychotherapeut heb ik in de volwassen en kinder en jeugdpsychiatrie doorgemaakt .Hier heb ik altijd geprobeerd problemen te begrijpen en hanteerbaar te maken door de familie en instelling waarin iemand zich bevindt nauw te betrekken bij de behandeling.

In 2007 ben ik volledig overgestapt naar de psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. Hier doe ik voornamelijk relatie- en familietherapie , een discipline waarin ik ook les geef aan het opleidingsinstituut voor psycotherapeuten RINO Amsterdam. Ik werk graag volgens de principes van EFT.

Daarnaast zie ik mensen met uiteenlopende klachten individueel waarbij mijn blik ook dan systemisch blijft. Dat wil zeggen dat ik bij de problemen waar mensen mee worstelen altijd kijk naar de dynamiek van vroegere en huidige relaties. Als het effectief lijkt zal ik belangrijke derden in de behandelkamer uitnodigen. De gezamenlijk zoektocht om tot verandering te komen is voor mij altijd weer een avontuur en uitdaging.

Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer van de praktijk 020-6206132.

Ik ben BIG geregistreerd GZ psycholoog en psychotherapeut en lid van de NVRG, VcGP en NVVP.
Hiernaast maak ik deel uit van maatschap De Verdieping die een groot leiderschapsprogramma verzorgd in het ErasmusMC Rotterdam. www.verdieping.eu

Terug naar therapeuten