Mathilde Steenbeek

2022Mathilde-SteenbeekSinds 1998 ben ik verbonden aan psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. Ik ben psychotherapeut met als specialisatie relatie en gezinstherapie- en clientgerichte psychotherapie. Daarnaast zijn psychoanalyse en cognitieve gedragstherapie behulpzaam om problemen te begrijpen en op te lossen.Ik werk graag volgens de principes van EFT.

Mijn ontwikkeling tot psychotherapeut heb ik in de volwassenpsychiatrie en de kinder- en jeugdpsychiatrie doorgemaakt .Hier heb ik altijd geprobeerd problemen te begrijpen en hanteerbaar te maken door de familie en instelling waarin iemand zich bevindt nauw te betrekken bij de behandeling.

In 2007 ben ik volledig overgestapt naar de psychotherapiepraktijk Nieuwe Keizersgracht. Ik ben gespecialiseerd in  partnerrelatie- en familietherapie , een discipline waarin ik ook 12 jaar les heb gegeven aan het opleidings- en nascholingsinstituut het RINO in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast  kunt u bij mij terecht met uiteenlopende klachten zoals depressieve- of angstklachten, trauma, hechtings- en  identiteitsproblematiek. Ook bij individuele behandelingen blijft mijn blik systemisch. Dat wil zeggen dat ik bij de problemen waar mensen mee worstelen altijd kijk naar de dynamiek van vroegere en huidige relaties. Als het effectief lijkt zal ik belangrijke derden in de behandelkamer uitnodigen. De gezamenlijk zoektocht om tot verandering te komen is voor mij altijd weer een avontuur en uitdaging.

Hiernaast maak ik deel uit van maatschap De Nieuwe Verdieping gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling in met name academische ziekenhuizen. Daarnaast  worden we ingehuurd voor teamconflicten, fusieperikelen, (team)coaching e.d

Ik ben BIG geregistreerd psychotherapeut (nr79044043216) en GZ psycholoog (nr59044043225).

Meer gegevens kunt u vinden in het kwaliteitsstatuut: zie onder.

Lid van de NVRG, VcGP en LVVP.

Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer van de praktijk 020-6206132. (buiten kantooruren in acute situaties bellen met centrale doktersdienst (tel. 0880030600), spoedeisende eerste hulp of de GGZ crisisdienst.

Bij vakantie/afwezigheid: in nood bellen met huisarts of het algemene praktijknummer.

E-mail: psychotherapie.steenbeek@gmail.com

kwaliteitsstatuut 2022

Terug naar therapeuten

Certificaat 2021 datum_19012022_lid_2073