Marleen Polak

Merleen-PolakAl meer dan 25 jaar ben ik actief in de geestelijke gezondheidszorg. De laatste jaren als gezins- en relatietherapeut in een eigen praktijk (lid NVRG). Ik werk een-op-een met cliënten maar ook met gezinnen en relaties. Veel van mijn cliënten zijn adolescenten, die komen met een breed scala aan klachten, waaronder rouwproblematiek.

Therapie zie ik als samenwerkingsproces: samen onderzoeken welke problemen er spelen, welke veranderingen gewenst worden en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. Niet het zoeken naar oorzaken staat daarbij centraal maar het zoeken naar krachten en mogelijkheden.

Samen kijken we naar patronen. Patronen van omgang en communicatie met mensen in de persoonlijke omgeving: familie, vrienden, collega’s. Soms lopen die patronen vast. Dan voelt het als steeds ronddraaien in hetzelfde kringetje en er niet meer uit komen. We zoeken samen naar mogelijkheden om die patronen bij te sturen of te veranderen. Dit alles met uiteindelijk als doel om meer zicht te krijgen op relaties en weer meer vat te krijgen op het leven.

Ook geef ik de cursus ‘houd me vast’ samen met  Jannet Terweij. Dit is een leuke en inspirerende cursus; uit onderzoek blijkt dat de relatie van de meeste stellen hierdoor echt verbetert!  Start 31 oktober 2022 Houd me vast training

Contact: Marleen@marleenpolak.nl

Terug naar therapeuten